Konepaja-messut

Konepaja 2018 -messut täyttyivät ennätysajassa

Uutiset  09.11.2017

Konepaja-messut onnistuivat ensimmäisellä järjestämiskerralla lunastamaan sekä yritysten että kävijöiden odotukset. Konepaja erottautui uudenlaisena tapahtumana, jossa kone- ja laiteinvestoinneista vastaavat henkilöt pääsivät konkreettisesti tutustumaan kone- ja laiteuutuuksiin. Iso osa yrityksistä vahvisti jo tapahtuma-aikana olevansa mukana myös seuraavilla messuilla.

Maaliskuussa seuraavan kerran järjestettävä Konepaja on loppuunmyyty jo liki puoli vuotta etukäteen. Markkinatilanne ymmärretään nyt molemmin puolin pöytää ja alan asiantuntijoiden viesti on selkeä: uusia investointeja tuotantokoneistoon on tehtävä, jotta kysyntä saadaan hyödynnettyä.

– Nykyajan konepajat ovat täynnä uusinta tekniikkaa, joten alalla on tilausta hyvin toteutetuille uusimpia koneita ja laitteita esitteleville sekä verkostoitumismahdollisuuksia tarjoaville messuille. Useiden koneiden kyljessä näkyi jo ensimmäisillä messuilla Myyty- tai Varattu-lappuja, ja se on huomattu. Kone- ja laitehankinnat ovat konepajatoimijoille isoja investointeja, jotka ovat kilpailukyvyn kannalta tärkeitä. Tuotannon tehostumisen myötä juuri investoinneilla on mahdollista tasata toimijoiden kilpailuedellytyksiä, sanoo myyntiryhmäpäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

­– Yhtä tärkeitä kuin koneet ja laitteet, ovat myös uudet ideat. Konepajoissa halutaan pysyä kartalla, saada viimeisintä tietoa ja tarttua uusiin ideoihin. Messut kokoavat yhteen tuhansia ammattilaisia vaihtamaan ajatuksia ja luomaan uusia verkostoja, korostaa Wänskä.

Lue uutinen: Messuilla vieraili yli 8300 kävijää – Tampereelle syntyi uusi messutähti