Konepaja-messut

29.11.–1.12.2022
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Konepaja


Paineilman messuille tuottaa Kaeser Kompressorit Oy


Koneet ja laitteet kilpailukykyiselle teollisuudelle

Teemoina kehittyneimmät koneet, moderni konepaja ja rohkeat investoinnit.

Metalliteollisuuden kone- ja laiteinvestoinneista päättäville henkilöille suunnattu tapahtuma esittelee uusimmat laitteet, tehokkaimmat koneet ja kehittyneimmät teknologiat. Tapahtumassa paneudutaan ajankohtaisimpiin rahoitusratkaisuihin sekä kestävään sijoittamiseen. Konepaja avaa näkymän uuden ajan todellisuuteen, vastuulliseen, valoisaan ja moderniin teollisuuteen, jossa ihminen voi hyvin.

Rekisteröidy kävijäksi ›

Moderni konepaja Tampereella - tapahtumassa koetaan, kehitetään ja kohdataan

Metalliteollisuuden ammattimessut Konepaja, Pohjoismaiden suurin hitsausalan messutapahtuma Nordic Welding Expo sekä 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien 3D & New Materials -messut järjestetään 29. marraskuuta − 1. joulukuuta 2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Kolmensadan näytteilleasettajan messukokonaisuuteen on maksuton pääsy rekisteröitymällä. Median akkreditoituminen on avoinna.

Kauppalehti | Enemmän kuin metalliteollisuusmessut - Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ratkaistaan pian myös Suomen kilpailukykyä

Metalliteollisuuden ja hitsausalan messut järjestetään ensimmäistä kertaa pandemian jälkeen, ja monella tavoin muuttuneeseen maailmaan. Nyt suomalaisella metalliteollisuudella on pandemiaa edeltävää aikaa ratkaisevampi hetki kääntää tuotannon ja investointien suuntaa kotimaahan ja muualle Eurooppaan.

Tampereen Messukeskuksessa järjestetään Konepaja- ja Nordic Welding Expo -messut marras- ja joulukuun taitteessa. Pintapuolisesti tarkasteltuna nämä kansallisesti suurimmat ja alalla tutut messutapahtumat ovat aivan kuin ennenkin: näytteilleasettajia, alan etujärjestöjä, hyvää kauppaa ja vielä parempia keskusteluita. Taustalla kytee kuitenkin suurempi merkitys: Metalliteollisuuden työvoima on muodostunut kasvun pullonkaulaksi monessa yrityksessä, mutta siitä huolimatta Suomen kone- ja metalliteollisuuden liikevaihdon kehitys on ollut muuta Eurooppaan vahvempi – paikoin vahvempi kuin Saksassa ja Ruotsissa.

Tekniikka & Talous | Konepajojen monimutkaistuvia haasteita ratkotaan yhä enemmän kumppanuusmallilla – Suomen teollisuuden on puhallettava yhteen hiileen

Konepajojen haasteet ovat yhä monimutkaisempia ratkottaviksi yksin. Nyt haetaan kumppaneita, jotka tarjoavat kokonaisvaltaisia ratkaisuja tehostamaan tuotantoa. Parhaimmillaan yhteistyö johtaa jatkuvaan kehitykseen, mikä kirittää bisnestä.

Globaalin kilpailukyvyn jatkuva parantaminen ajaa eri teollisuudenalojen asiakkaita janoamaan kasvavassa määrin monimutkaisempia teknologisia ratkaisuja. Halutaan erilaista automaatiota ja miehittämätöntä ajoa, jotta tuotanto tehostuu. Pelkän sorvin tai työstökoneen ostaminen ei riitä, vaan asiakkaat haluavat yhä enemmän kokonaisvaltaisia avaimet käteen -palveluita.

Rohkeat investoinnit teollisuuden tienhaarassa

Toimintaympäristössämme on tapahtunut valtavia muutoksia, jotka koskettavat tavalla tai toisella meitä kaikkia. Myös epävarmuus on ollut läsnä viimeisen kolmen vuoden aikana. Onko rohkeiden investointien aika nyt ja mihin kaikkeen yritysten tulisi osata kiinnittää huomiota?

Marras-joulukuun taitteen messukolmikko avaa näkymää myös alojen rohkeisiin investointeihin. Rahoitusjohtaja Sami Laukkanen, OP Yrityspankki Oyj:stä näkee, että muuttuneen toimintaympäristön luomia uusia mahdollisuuksia kannattaa lähteä tutkimaan avarin silmin.

Tehokkaan tuotannon ja hyvinvoivan osaajan hitsausautomaatio

Moderni konepaja on pajan henki. Kehittyvin konein, innovatiivisin ratkaisuin ja alati ajan hermolla, on mahdollisuus menestyä, tehden sen yhtä aikaa tehokkaasti, vastuullisesti ja ihminen keskiössä.

"Hitsausautomaatio ja robotiikka luovat ennen kaikkea vakioitua tekemistä ja tasalaatuisuutta. Käsihitsaajista on huutava pula ja robottiasema kykenee korvaamaan neljästä viiteen ihmistä. Tuotteemme ovat yksi ratkaisu myös osaajapulaan perinteisimmin menetelmin."
myyntipäällikkö Samuel Karjalainen Pemamek Oy

Uusi 3D-tulostamisen tapahtuma

Oletko kiinnostunut 3D-tulostamisen ja uusien tuotantomateriaalien mahdollisuuksista ja kehityssuunnista? Konepajan yhteydessä järjestetään 29.11.-1.12.2022 3D & New Materials -tapahtuma.

Uudessa 3D & New Materials -tapahtumassa näet tulostamisen kokonaisuuden suunnittelusta lopputuotteeseen. Esillä ovat uudet materiaaliratkaisut valmistavaan teollisuuteen.

Tapahtuma on suunniteltu erityisesti tuotekehityksestä vastaaville sekä kaikille uusista innovaatioista kiinnostuneille teollisuuden ammattilaisille.

“Olin liikkeellä kunnossapidon pitkän linjan ammattilaisen kanssa ja saimmekin lopulta paljon enemmän irti mitä olin ajatellut. Melkein heti kättelyssä teimme pienet jyrsittävien kappaleiden kiinnittämiseen liittyvät kaupat. Tuotannon kehittämiseen liittyviä asioita on aina korvan takana ja kävikin niin, että kolmeen eri projektiin sain uutta tietoa ja jätin tarjouspyyntöjä.”

– Miiro Kuusikko, Quality and Production Manager, FennoSteel Oy

“Tampere on erittäin sopiva ja sijainniltaan keskeinen paikka juuri metalliteollisuuden kone- ja laitemessuille. Tampereelle voi tehdä kätevästi vaikka vain päivän messuvierailun.”

– toimitusjohtaja Kari Sorjonen, Tasowheel Group Oy

“Konepajoissa hitsaus, työstökoneet ja työkalut kuuluvat yhteen, joten näiden kahden merkittävän ammattimessutapahtuman toteuttaminen rinnakkain tarjoaa alan toimijoille huomattavia synergiaetuja.”

– toiminnanjohtaja Jouko Lassila, Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys

Yhteistyössä:

Teknologiateollisuus Tekninen kauppa SHY

#Konepaja

29.11.–1.12.2022
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Konepaja


Paineilman messuille tuottaa Kaeser Kompressorit Oy


Teemoina kehittyneimmät koneet, moderni konepaja ja rohkeat investoinnit.

Metalliteollisuuden kone- ja laiteinvestoinneista päättäville henkilöille suunnattu tapahtuma esittelee uusimmat laitteet, tehokkaimmat koneet ja kehittyneimmät teknologiat. Tapahtumassa paneudutaan ajankohtaisimpiin rahoitusratkaisuihin sekä kestävään sijoittamiseen. Konepaja avaa näkymän uuden ajan todellisuuteen, vastuulliseen, valoisaan ja moderniin teollisuuteen, jossa ihminen voi hyvin.

Rekisteröidy kävijäksi ›

Aukioloajat

Tiistaina 29.11.2022 klo 9:00-17:00
Keskiviikkona 30.11.2022 klo 9:00-17:00
Torstaina 01.12.2022 klo 9:00-16:00

Ajankohtaista