Konepaja-messut

19.–21.3.2024
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Konepaja


Paineilman messuille tuottaa Kaeser Kompressorit Oy


Koneet ja laitteet kilpailukykyiselle teollisuudelle

Metalliteollisuuden kone- ja laiteinvestoinneista päättäville henkilöille suunnattu tapahtuma esittelee uusimmat laitteet, tehokkaimmat koneet ja kehittyneimmät teknologiat. Tapahtumassa näet koneet paikan päällä sekä erilaiset laitteet ja työkalut käytännön toimissa.

Tulossa maaliskuussa 2024: Pajan trilogia

Varaa osasto › Uutiset ›

Pajan trilogia maaliskuussa 2024 Tampereella – Konepaja, Nordic Welding Expo ja 3D & New Materials

Metalliteollisuuden ammattimessut Konepaja, Pohjoismaiden suurin hitsausalan messutapahtuma Nordic Welding Expo sekä 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien 3D & New Materials -messut järjestetään jälleen ensi vuonna. 19.–21. maaliskuuta 2024 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa koetaan Pajan trilogia, valmistavan teollisuuden koneiden ja laitteiden, uusimpien innovaatioiden sekä kohtaamisten kokonaisuuden parissa.

Kauppalehti | Enemmän kuin metalliteollisuusmessut – Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ratkaistaan pian myös Suomen kilpailukykyä

Nyt suomalaisella metalliteollisuudella on pandemiaa edeltävää aikaa ratkaisevampi hetki kääntää tuotannon ja investointien suuntaa kotimaahan ja muualle Eurooppaan.

Tekniikka & Talous | Konepajojen monimutkaistuvia haasteita ratkotaan yhä enemmän kumppanuusmallilla – Suomen teollisuuden on puhallettava yhteen hiileen

Konepajojen haasteet ovat yhä monimutkaisempia ratkottaviksi yksin. Nyt haetaan kumppaneita, jotka tarjoavat kokonaisvaltaisia ratkaisuja tehostamaan tuotantoa. Parhaimmillaan yhteistyö johtaa jatkuvaan kehitykseen, mikä kirittää bisnestä.

Globaalin kilpailukyvyn jatkuva parantaminen ajaa eri teollisuudenalojen asiakkaita janoamaan kasvavassa määrin monimutkaisempia teknologisia ratkaisuja. Halutaan erilaista automaatiota ja miehittämätöntä ajoa, jotta tuotanto tehostuu. Pelkän sorvin tai työstökoneen ostaminen ei riitä, vaan asiakkaat haluavat yhä enemmän kokonaisvaltaisia avaimet käteen -palveluita.

Rohkeat investoinnit teollisuuden tienhaarassa

Toimintaympäristössämme on tapahtunut valtavia muutoksia, jotka koskettavat tavalla tai toisella meitä kaikkia. Myös epävarmuus on ollut läsnä viimeisen kolmen vuoden aikana. Onko rohkeiden investointien aika nyt ja mihin kaikkeen yritysten tulisi osata kiinnittää huomiota?

Marras-joulukuun taitteen messukolmikko avaa näkymää myös alojen rohkeisiin investointeihin. Rahoitusjohtaja Sami Laukkanen, OP Yrityspankki Oyj:stä näkee, että muuttuneen toimintaympäristön luomia uusia mahdollisuuksia kannattaa lähteä tutkimaan avarin silmin.

Tehokkaan tuotannon ja hyvinvoivan osaajan hitsausautomaatio

Moderni konepaja on pajan henki. Kehittyvin konein, innovatiivisin ratkaisuin ja alati ajan hermolla, on mahdollisuus menestyä, tehden sen yhtä aikaa tehokkaasti, vastuullisesti ja ihminen keskiössä.

"Hitsausautomaatio ja robotiikka luovat ennen kaikkea vakioitua tekemistä ja tasalaatuisuutta. Käsihitsaajista on huutava pula ja robottiasema kykenee korvaamaan neljästä viiteen ihmistä. Tuotteemme ovat yksi ratkaisu myös osaajapulaan perinteisimmin menetelmin."
myyntipäällikkö Samuel Karjalainen Pemamek Oy

Uusi 3D-tulostamisen tapahtuma

Oletko kiinnostunut 3D-tulostamisen ja uusien tuotantomateriaalien mahdollisuuksista ja kehityssuunnista? Konepajan yhteydessä järjestetään 29.11.-1.12.2022 3D & New Materials -tapahtuma.

Uudessa 3D & New Materials -tapahtumassa näet tulostamisen kokonaisuuden suunnittelusta lopputuotteeseen. Esillä ovat uudet materiaaliratkaisut valmistavaan teollisuuteen.

Tapahtuma on suunniteltu erityisesti tuotekehityksestä vastaaville sekä kaikille uusista innovaatioista kiinnostuneille teollisuuden ammattilaisille.

“Olin liikkeellä kunnossapidon pitkän linjan ammattilaisen kanssa ja saimmekin lopulta paljon enemmän irti mitä olin ajatellut. Melkein heti kättelyssä teimme pienet jyrsittävien kappaleiden kiinnittämiseen liittyvät kaupat. Tuotannon kehittämiseen liittyviä asioita on aina korvan takana ja kävikin niin, että kolmeen eri projektiin sain uutta tietoa ja jätin tarjouspyyntöjä.”

– Miiro Kuusikko, Quality and Production Manager, FennoSteel Oy

“Tampere on erittäin sopiva ja sijainniltaan keskeinen paikka juuri metalliteollisuuden kone- ja laitemessuille. Tampereelle voi tehdä kätevästi vaikka vain päivän messuvierailun.”

– toimitusjohtaja Kari Sorjonen, Tasowheel Group Oy

“Konepajoissa hitsaus, työstökoneet ja työkalut kuuluvat yhteen, joten näiden kahden merkittävän ammattimessutapahtuman toteuttaminen rinnakkain tarjoaa alan toimijoille huomattavia synergiaetuja.”

– toiminnanjohtaja Jouko Lassila, Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys

Yhteistyössä:

Teknologiateollisuus Tekninen kauppa SHY

19.–21.3.2024
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
#Konepaja


Paineilman messuille tuottaa Kaeser Kompressorit Oy


Metalliteollisuuden kone- ja laiteinvestoinneista päättäville henkilöille suunnattu tapahtuma esittelee uusimmat laitteet, tehokkaimmat koneet ja kehittyneimmät teknologiat. Tapahtumassa näet koneet paikan päällä sekä erilaiset laitteet ja työkalut käytännön toimissa.

Tulossa maaliskuussa 2024: Pajan trilogia

Varaa osasto › Uutiset ›

Aukioloajat

Tiistaina 19.03.2024
Keskiviikkona 20.03.2024
Torstaina 21.03.2024

Ajankohtaista