Konepaja-messut

Tripla Facade Panel palkittiin Vuoden Ohutlevytuotteena

Tiedote Uutiset  20.03.2018

Plootu Fennica -kilpailun voittajat julkistettiin Konepaja-messuilla. Kilpailun muotoilusarjan voittajana ja Vuoden Ohutlevytuotteena 2018 palkittiin Tripla Facade Panel -julkisivupaneeli (Arkkitehdit Soini & Horto/Helsinki, Meconet/Vantaa, YIT). Tuomaristo kuvasi Tripla Facade Panel -projektia uudenlaiseksi arkkitehtuurin pilottikohteeksi, jossa syväveto-teknologiaa sovelletaan design-elementteihin suurissa rakenteissa. Kohde on Suomen historian suurin rakennushanke (Keski-Pasila/Tripla), joka sijaitsee keskeisellä paikalla pääkaupunkiseudulla ja antaa siten tuotteelle ja teknologialle todella suuren näkyvyyden.

Kunniamainintoja mielenkiintoisille innovaatioille

Muotoilusarjan kunniamaininnat saivat Grilli No:1 (Mika Huovinen) ja Mekaniko-tuoli (Miranda Metsola Oy, Jukka Manni Design). Teollisuussarjan voittaja oli Avant°Pool-kylmä/kuuma-palautumisallas (RD Velho Oy, Avantopool Oy, Meconet Oy) ja kunniamaininnat saivat Esmi Sense -paloilmoitinkeskus (SE Fire & Security, ED-Design Oy) ja Matkagrilli ja piippusytytin (Finn-Power Oy). Oppilaitossarjan voittajaksi valittiin Focus-lattiakaivonkansi (Aalto-yliopisto) ja kunniamaininnat saivat Q.Tip-vuoronumeroautomaatti (Aalto-yliopisto, Codemenders Oy) ja Virta-keittiöveitsi (Savonia-AMK).

Ohutlevytuotteiden suunnittelukilpailussa on kolme sarjaa: teollisuus, muotoilu ja oppilaitos. Kilpailun järjestää Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevytuotteet-toimialaryhmä. Pääpalkinnon lahjoitti Tampereen Messut Oy ja sen suuruus oli 6000 euroa.

Palkittujen kilpailutöiden painolaatuiset kuvat, kuvaukset ja arviointiperustelut.