Konepaja-messut

Tekniikka&Talous | Suomen konepajateollisuus kokoontuu Tampereelle – Messujen vakiokävijä kertoo, miksi Konepaja-messut vetävät vuodesta toiseen

Uutiset  30.01.2024

Tampereen Konepaja-messut keräävät jälleen yhteen kone- ja metalliteollisuuden sekä valmistavan teollisuuden osaajat. Messuilta haetaan uutta oppia, tutustutaan kone- ja laiteuutuuksiin, verkostoidutaan ja löydetään uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Hienomekaniikan sopimusvalmistaja Mansner Oy Hienomekaniikan toimitusjohtaja Sami Mansner on osallistunut Konepaja-messuille vuodesta 2016 alkaen, itse asiassa jokaisena vuotena, kun messut on järjestetty. Jatkossakin Mansner aikoo osallistua messuille erityisesti kone- ja laiteuutuuksien vuoksi, joita messuilla on runsaasti esillä. Konepaja-messut järjestetään joka toinen vuosi.

”Konepaja-messuilla on ollut aina uutta ja kiinnostavaa nähtävää”, Mansner kertoo.

Mansner Oy Hienomekaniikan ydinosaamista on lastuava työstö. Yritys valmistaa muun muassa elektroniikkateollisuuden mekaanisia komponentteja, terveysteknologialaitteiden osia, palloventtiilejä ja mekaanisia komponentteja eri teknogiateollisuuden aloille. Yritys on erikoistunut myös erikoismetallien, kuten titaanin ja hastelloyn koneistukseen. Vuosittain valmistuu 3000 erilaista hienomekaanista tarkkuusosaa ja kokoonpanoja yrityksille. Yrityksessä on 100 työntekijää.

”Ostamme uusia koneita ja laitteita keskimäärin yli miljoonalla eurolla vuodessa.”

”Asiakkaamme ovat esimerkiksi mittaus- ja säätölaitteiden valmistajia. Teemme osia muun muassa junan oviin, meriväylien signaalivaloihin, säähavaintolaitteisiin ja terveysteknologialaitteisiin”, Mansner kertoo.

”Meille on tärkeää panostaa jatkuvasti teknologian kehittämiseen ja konekannan uusimiseen, mikä mahdollistaa tuotteiden jalostusasteen nostamisen. Ostamme uusia koneita ja laitteita keskimäärin yli miljoonalla eurolla vuodessa.”

Messut avainasemassa kilpailukyvyn ylläpitämisessä

Jatkuva liiketoiminnan kehittäminen ja kilpailukyvyn ylläpitäminen edellyttää uusimpiin koneisiin, työkaluihin ja käyttötapoihin tutustumista ja alan messuilla kiertämistä. Sami Mansnerin kalenteriin mahtuu paljon messumatkoja maailmalla.

”Suomesta käy paljon konepajaihmisiä messuilla Keski-Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa uutuuksiin tutustumassa. Kilpailemme globaaleilla markkinoilla ja sen vuoksi meidän täytyy myös tietää, mitä maailmalla on tarjolla valmistustekniikan osalta.”

Mansner Oy Hienomekaniikka laajentaa parhaillaan tilojaan.

”Messuille ulkomaille ei kuitenkaan voi lähteä yrityksestä kovin monta henkeä, sillä se on kallista ja aikaa vievää. On hyvin tärkeää, että Suomessa järjestetään näin laadukkaat Konepaja-messut, johon voimme mennä isommalla joukolla katsomaan uutuuksia, etsimään ideoita, tapaamaan ihmisiä ja verkostoitumaan”, Mansner painottaa.

”Lastuavan työstön kannalta Konepaja-messuilla meitä kiinnostavat messuilla näytillä olevat sorvit ja jyrsinkoneet sekä työkalut ja kiinnittimet, joita koneissa tai oheislaitteissa tarvitaan. Odotamme, että jälleenmyyjät tuovat tälläkin kertaa Konepaja-messuille konkreettista näytettävää ja uutuuksia.”

Mansner Oy Hienomekaniikasta Konepaja-messuille lähtee tuotantopäälliköitä, työnjohtajia, menetelmäsuunnittelijoita ja kokeneita koneistajia.

Tilojen laajennuksella tähdätään lisäarvoon asiakkaille ja valmistuskapasiteetin nostoon

Mansner Oy Hienomekaniikalla on tällä hetkellä 1500 neliön suuruinen tilojen laajennus käynnissä.

”Lattiapinta-alan kasvattaminen luo tilaa uusille koneille ja laitteille ja mahdollistaa siten uusien asiakkaiden palvelemisen ja nykyisten asiakkaiden paremman palvelemisen”, Mansner kertoo.

”Tehtävämme on tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa valmistamalla hienomekaniikkaa lastuavan työstön menetelmillä ja kokoonpanemalla hienomekaanisia laitteita sovitun laatuisena kustannustehokkaasti sekä kannattavasti.”

Mansner Oy Hienomekaniikan visio on olla Suomen halutuin, laadukkain ja suurin hienomekaniikan sopimusvalmistaja.

Seuraavat Konepaja-messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 19. – 21.3.2024. Tule tutustumaan alan uusimpiin koneisiin, laitteisiin, työkaluihin ja teknologioihin. Messut ovat kävijälle maksuttomat. Lue lisää ja rekisteröidy mukaan nyt.