Konepaja-messut

Rekrytointi: metalliteollisuudessa osaajille riittää töitä

Uutiset  01.03.2018

Metalliteollisuudessa puhaltavat nyt myötätuulet ja tilauskirjat täyttyvät hyvää tahtia. Alalla vaaditaan ja tehdään nyt isoja investointeja, jotta kapasiteetin kasvattamisella pystytään vastaamaan kysyntään.

Toimialan vahva kasvu, uudet teknologiat ja osaamistarpeet sekä osaajien eläköityminen tarjoavat työllistymismahdollisuuksia. Osaavien tekijöiden ja uudelleen kouluttautumisesta kiinnostuneiden työntekijöiden löytäminen on kuitenkin haaste, ja hyvistä tyypeistä käydään tiukkaa kilpailua.

Alan opiskelijat kutsuttu messuille 22.3. – valmistuvat opiskelijat ovat haluttua työvoimaa

– Metalliteollisuuden toimialalla on havaittavissa vahvaa kasvua, mikä tuo tullessaan työpaikkoja. Alan rekrytoinnit ja kesätyöhaut ovat käynnissä. Osaajia tarvitaan ja ammattilaisista on pulaa. Valmistuvat opiskelijat ovat haluttua työvoimaa myös yrityksille, jotka ovat mukana Konepaja- ja Nordic Welding Expo -messuilla, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.

Messuilla pääsee konkreettisesti tutustumaan, kuinka koneet, laitteet ja työkalut toimivat käytännössä ja päivittämään tietotaitojaan automaatiosta, hitsauksesta, kunnossapidosta ja teollisuuden palveluihin liittyvistä ratkaisuista. Tapahtumissa on yhteensä 268 näytteilleasettajaa, joiden päämiehet edustavat yli 700 kansainvälistä tuotemerkkiä. Alan järjestöjen ja yritysten toteuttamat seminaarit ja tietoiskut tarjoavat myös uusinta tietoa ja oppeja, joista on hyötyä tulevaisuuden osaajille.

– Messuvierailut ovat oppilaitoksille mahdollisuus tukea erityisesti valmistuvien opiskelijoiden työllistymis- ja työssäoppimismahdollisuuksia, kun yhden päivän aikana opiskelijat voivat tutustua monipuolisesti koko toimialaan sekä satoihin alan yrityksissä työskenteleviin henkilöihin, sanoo Wänskä.

Kutsumme alan opiskelijat vierailemaan messuille torstaina 22.3.2018. Rekisteröidy kävijäksi messuille, sisäänpääsy on ilmainen.