Konepaja-messut

Plootu Fennica ohutlevyn ytimessä – haku avoinna 12. tammikuuta saakka

Uutiset  12.12.2023

Alansa suurin ohutlevytuotteiden suunnittelukilpailu Plootu Fennica on jälleen käynnissä. Kisaa käydään teollisuus-, muotoilu- ja oppilaitossarjoissa ja haku kohti ohutlevytuotteiden kirkkainta kärkeä on avoinna 12. tammikuuta saakka. Kilpailun järjestää Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevytuotteet-toimialaryhmä ja tulokset julkaistaan maaliskuun Konepaja-messuilla Tampereella.

Plootu Fennica -kilpailussa haetaan jälleen uudenlaisia tuotteita, joissa ohutlevyllä on olennainen osa muotoilussa, valmistustekniikassa, rakenteessa tai innovatiivisuudessa. Plootu Fennica tarjoaa ohutlevytuotannon taitajille kolme kilpasarjaa: teollisuussarjan, muotoilusarjan sekä oppilaitossarjan. Kilpaan osallistutaan suunnittelemalla ohutlevytuote tai osa, jossa ohutlevyllä on merkittävä osuus. Osallistuminen on kaikille avoin sekä maksuton. Koko kilpailun voittaja kruunataan Vuoden ohutlevytuotteeksi ja työt esitellään kevään Konepajassa.

– Nyt on loistava aika osallistua Plootu Fennica-kilpailuun kaikkien uudenlaisten ohutlevytuotteiden kanssa. Aiempina vuosina mukana on ollut hyvin monipuolisesti erilaisia ohutlevytuotteita eli vain mielikuvitus on rajana kilpailutöissä. Kilpailussa on mahdollista paitsi voittaa merkittäviä rahapalkintoja, myös saada merkittävää näkyvyyttä ja päästä mukaan Konepaja-messujen Plootu Fennica -osastolle esittelemään omaa tuotettaan, jos menestyy kilpailussa, sanoo asiantuntija Reeta Luomanpää Teknologiateollisuus ry:stä.

Kisa-aikaa on tammikuun 12. päivään saakka. Lisätietoja, osallistumisohjeet ja -lomakkeet löytyvät kilpailun kotisivuilta: plootufennica.com. Kilpailun järjestää Teknologiateollisuus ry:n Ohutlevytuotteet-toimialaryhmä

Palkitseminen kevään Konepajassa

Konepaja 2024 toimii Plootu Fennican virallisena yhteistyökumppanina. Kilpailun tulokset julkistetaan 19.–21.3. järjestettävässä messutapahtumassa, jossa myös kaikki voittajat sekä kunniamainittavat esitellään näyttävästi Plootu Fennica -osastolla

Vuoden ohutlevytuote vastaanottaa useamman tuhannen euron rahallisen palkinnon. Myös muiden sarjojen voittajat palkitaan merkittävillä rahapalkinnoilla. Edellisen kilpailun palkitut työt ja yritykset noteerattiin niin ikään kaikissa merkittävissä tekniikanalan lehdissä Suomessa.

Älykäs äänieristetty työtila Vuoden ohutlevytuote 2022

Vuonna 2022 teollisuussarjan voittajana ja vuoden ohutlevytuotteena palkittiin Framery One – älykäs äänieristetty työtila.  Tyylikkäässä tilassa yhdistyvät uusin teknologia, alansa johtava äänieristys ja kaiuton akustiikka. Framery One -tuotteiden tukirunko ja pintapellit ovat Meconetin Hirvaskankaan tehtaan tuotantoa. Syvävetomenetelmällä tehdyt pinta- ja runkopellit ovat muotoilultaan asiakkaan korkeiden vaatimusten mukaisia, ja ne kestävät käyttöä vuosikymmeniä. Tukirungon ja pintapeltien suunnittelu toiminnallisuuden ja tehokkaan valmistamisen osalta tehtiin tiiviinä yhteistyöprojektina suunnittelijoiden ja tuotannon välillä.  Tuomaristo lausui voittajatuotteesta seuraavaa: ”Framery One painii tämän vuoden kilpailussa omassa sarjassaan ohutlevyn ominaisuuksien hyödyntämisessä. Työ on teknisesti erittäin edistynyt ja siinä käytetään monipuolisesti modernia ohutlevytekniikkaa. Kyseessä on vaativa ja mittatarkka tuote, jossa on hyödynnetty hienosti simulointityökaluja ennen työkaluhankintoja. Ohutlevyteknisesti on tehty rohkeasti erinomaisen hienoa jälkeä ja otettu investointiriskejä.”

Muotoilusarjan voittajana palkittiin Kaso E-500 -kassakaappi. Tuomariston mukaan voittanut kassakaappi on perinteinen, hyvin ohutlevytekniikkaa hyödyntävä tuote, josta on tehty sisustuksellinen tuotesarja ja muotoilun avulla tuotu tyylillä lähelle kuluttajaa. Oppilaitossarjan viime vuoden voittaja on Äijä-hiiligrilli. Tuomariston mukaan tuote on toimiva ja tukeva grilli, oppilaitossarjassa poikkeuksellisen monesta suunnasta mietitty tuote, jossa yhdistyy hyvä käytettävyys ja toimivuus tyylikkääseen ja viimeisteltyyn ohutlevysuunnitteluun.