Konepaja-messut

Metallin 3D-tulostus kiinnostaa Suomessa ja maailmalla

Uutiset  22.03.2018

Siinä missä Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa metallin 3D-tulostus on ollut suosittu
tuotantotapa jo pidempään, ovat Suomessa vastaavat markkinat vasta lämpenemässä. 3D-tulostaminen kiinnosti messukävijöitä myös Konepajassa. Eikä vähiten siksi, että metallin 3D-tulostus avaa uusia mahdollisuuksia kaikelle teolliselle tuotannolle.

Erityisesti jyväskyläläisen teollisuustason 3D-tulostukseen erikoistuneen 3D Formtech Oy:n uusin investointi kiinnosti messuilla. Yrityksen tuotantotiloissa aloitetaan huhtikuussa 2018 Suomessa vielä harvinainen metallin 3D-tulostus.

– 3D-tulostamalla pystytään valmistamaan täysin uudenlaisia metallikomponentteja, siis sellaisia muotoja ja tuotteita, joiden valmistaminen on koneistamalla ollut hyvin vaikeaa, mahdotonta tai erittäin kallista. On myös hyvä huomata, että valmistamamme metalliset 3D-tulosteet eivät ole prototyyppejä, vaan lopullisia, käyttövalmiita, tuotanto-osia. Tämä on herättänyt paljon kiinnostusta Konepaja-messuilla, jotka osottautuivat meille vuoden tärkeimmäksi tapahtumaksi, kertoo yrittäjä Toni Järvitalo 3D Formtech Oy:stä.

– 3D-tulostamalla valmistettujen metallikappaleiden laadusta ja kestävyydestä kertoo se, että niitä käytetään muun muassa lento-, lääke- ja autoteollisuudessa. Nyt tämä sama teknologia on myös kaikkien suomalaisten konepajojen saatavilla”, Järvitalo tiivistää.