Konepaja-messut

Menestyvät konepajat tunnistaa investoinneista

Uutiset  13.01.2016

 

2000-luvun alusta 2008 vuoden finanssikriisiin asti kestänyt nousujohteinen kausi konepajateollisuudessa ei voinut jatkua ikuisesti. Moni konepaja hillitsi nousukauden aikana investointejaan työurakan keskellä, sillä töitä riitti eivätkä investoinnit olleet päällimmäisenä mielessä urakoinnin keskellä. Rattaisiin kiilan lailla iskenyt finanssikriisi sai investoinnit matamaan entisestään. Olisiko kuitenkin pitänyt uskaltaa investoida?

– Monien konepajojen kone- ja laiteinvestoinnit ovat olleet alhaisella tasolla vuodesta 2008 lähtien, osalla jo ennen finanssikriisiä. Menestyvät konepajat tunnistaakin siitä, että ne ovat uskaltaneet investoida uusiin koneisiin, laitteisiin, robotiikkaan ja automaatioon myös taloudellisesti haastavampina aikoina, toteaa ST-Koneistuksen Tommi Peltonen. – Konepaja-messuilla on esillä laajin kattaus koneita ja laitteita yli kymmeneen vuoteen, joten yrityksen kilpailukykyä silmällä pitäen maaliskuinen messureissu Tampereelle kannattaa, Peltonen jatkaa.

Samansuuntaista säveltä laitetarjonnasta soittaa myös projektipäällikkö Mikael Wänskä: – Esille on tulossa suuri määrä koneita ja laitteita sekä todella laaja näytteilleasettajakattaus. Positiivinen pöhinä tapahtuman ympärillä onkin siivittänyt sen hyvissä ajoin lähes loppuunmyydyksi, Wänskä tiivistää.