Konepaja-messut

Korotetuista poisto-oikeuksista voimaa rohkeisiin investointeihin

Uutiset  14.02.2020

Maaliskuussa 17.–19.3. Tampereella jytisee jälleen, kun Konepaja-messut tuo Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen yli 120 näyttävää metalliteollisuuden konetta ja laitetta teknologiateollisuuden kärjestä. Ammattitapahtuma esittelee läpileikkauksen metalliteollisuuden tuoreimmista koneista, laitteista ja laiteinvestoinneista ja tarjoaa uusimman tiedon kilpailukyvyn kehittämiseksi.

Paikan päällä puheenaiheiksi nousevat erityisesti metallintyöstökoneet, hitsaus, työkalut ja ohjelmistot. Myös automaatio, robotiikka, kunnossapito ja uudet materiaalit sekä 3D-tulostaminen ovat keskusteluiden ja ohjelmasisältöjen keskiössä. Kehittyneiden koneiden lisäksi tapahtuman kantavia teemoja ovat moderni konepaja ja rohkeat investoinnit.

Konepaja-messuilla esillä oleva laaja konekanta, investointimahdollisuudet ja rohkeisiin investointeihin kannustaminen saavat potkua 1.1.2020 voimaan tulleesta lakimuutoksesta kone- ja laiteinvestointien korotetuista poistoista verovuosina 2020–2023. Valtiovarainministeriön julkaiseman (14.11.2019) tiedotteen mukaan hallituksen tavoitteena on lisätä yksityisiä investointeja, sillä seuraavan neljän vuoden ajan yritykset saavat vähentää kone- ja laiteinvestoinnit verotuksessa nopeutetusti. Poistoina vähennettävä määrä koneista ja laitteista on vuosittain enintään 25 prosenttia jäljellä olevasta hankintamenosta. Muutos koskee investointeja uusiin koneisiin, kalustoon ja laitteisiin. Yritysten toimintaedellytyksiä parantamalla hallitus tavoittelee yksityisiä ostoja, jotka tukevat talouskasvua ja työllisyyttä.

Teknisen Kaupan Liiton Johtava asiantuntija Jan Sucksdorff muistuttaa, että vanhaa teknologiaa toistamalla ja korvausinvestointeja tekemällä suomalainen teknologiateollisuus ei kulje eteenpäin.

– Suomi kaipaa investointeja ja rohkeita ratkaisuja uusien teknologioiden käyttöönottamiseksi. Epävarmempina aikoina yritysten tulisi tarttua näihin hallituksen tarjoamiin positiivisiin tekijöihin, jotka matalan korkotason kanssa tuovat lisäpotkua kilpailukyvyn kasvattamiseen. Talouden hiljaisemmat ajanjaksot voi nähdä myös mahdollisuutena ja oikeana hetkenä tehdä investointeja, sillä tilauskantojen ollessa pienempiä ja toimitusaikojen lyhyempiä, tuotantojärjestelmiin on helpompi tehdä muutoksia.

Sucksdorffin mukaan huhtikuinen tapahtumien kokonaisuus tarjoaa ammattilaisille erinomaisen ympäristön tulla tutustumaan uusiin tuotantoteknologiaratkaisuihin. Kolmen päivän ajan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa eletään teknologiateollisuuden huipulla, sillä samanaikaisesti Konepaja-messujen kanssa hallit täyttävät Nordic Welding Expo ja 3D and New Materials -ammattitapahtumat. Kokonaisuus tarjoaa silmiä avartavia kokemuksia teollisuuden kärjestä, uusia innovaatioita ja mieleenpainuvia asiakaskohtaamisia.

Rekisteröidy kävijäksi täältä.