Konepaja-messut

#Konepajasiskot investoivat koneisiin ja kouluttavat omat koneistajansa   

Uutiset  06.02.2018

Konepajojen koneet käyvät nyt kuumina ja tilauskanta on hyvä suuressa osaa suomalaisista konepajoista. Mutta konepajoissa omien koneiden ja laitteiden kapasiteetti riittää juuri ja juuri vastaamaan kysyntään. Lisäksi osaavaa työvoimaa on haastava löytää eikä ala kiinnosta nuoria, vaikka työllistymismahdollisuudet ovat hyvät. Markkinatilanteen haasteet on todettu myös HallaWorks Oy:n konepajalla Raumalla. HallaWorksin yrittäjillä, Niina Pekosella ja Noora Pylkkäsellä on kuitenkin selkeä suunnitelma: #Konepajasiskot investoivat tulevaisuudessa koneisiin sekä itse koulutettavaan työvoimaan.

– Seuraava hankinta investointisuunnitelmassa on aarpora. Olemme toimineet kymmenen vuotta konepajayrittäjinä ja sinä aikana investoineet neljään uuteen koneeseen, joten vauhti on ollut aikamoinen. Seuraavaa koneinvestointia lähdetään viemään eteenpäin muutaman vuoden kuluttua, kertoo toimitusjohtaja Niina Pekonen HallaWorks Oy:stä.

– Joudumme näillä näkymin kouluttamaan koneistajia itse, koska alalla on jo hetken aikaan ollut pula koneistajista. Olemme myös ideoineet koulutuskonepajaa, mutta aika näyttää olisiko tällainen ajatus toteutettavissa, jatkaa Pekonen.

HallaWorks menestyy laadulla – ”ilman koneistajia ei olisi laatua eikä koko konepajaa”

HallaWorksin Pekonen kertoo yrityksen menestyvän laadulla, johon päämiehetkin voivat luottaa.

– Konepajallamme on pitkiä asiakassuhteita yli kolmenkymmenen vuoden takaa, mutta myös uusia asiakassuhteita, joiden määrä on kasvanut kohinalla. Mutta ilman meidän koneistajia ei olisi laatua eikä koko konepajaa. Myös työsuhteet ovat konepajassamme pitkiä. Yksi koneistaja on ollut mukana koko pajan elinkaaren, ensimmäisestä päivästä tähän päivään asti. Kahta koneistajaa lukuun ottamatta kaikki ovat olleet talossa yli kymmenen vuotta. Me siskokset olemme äärettömän ylpeitä omistamme, kehaisee Pekonen.

”Haemme messuilta innostavaa fiilistä tuleviin investointeihin”

HallaWorksin yrittäjät, tuttavallisemmin #Konepajasiskot, vierailivat ensimmäistä kertaa järjestelyillä Konepaja-messuilla mielenkiinnosta. Alihankinta-messujen hulinaan tottuneelle kaksikolle messujen tunnelma jätti toivomisen varaa, vaikka heidänkin mielestä kone- ja laitemessuille on alalla tarvetta.

– Messut tarkoittavat meille myynnin lisäksi myös kontaktien luomista ja kuulumisten vaihtoa sekä – ennen kaikkea – rentoa ja innostavaa tunnelmaa. Lähdemme hakemaan Konepaja-messuilta fiiliksiä tulevaisuuden mahdollisuuksista, uusia kontakteja ja innostavaa fiilistä tuleviin investointeihin. Haluamme olla kartalla siitä, mitä markkinoilla on saatavilla, millä tavalla se voisi ehkä palvella juuri meitä tai avaisiko se meille jopa uusi väyliä.

 Konepajasiskot palveluksessanne