Konepaja-messut

Konepaja-messut on Vuoden Messut -ehdokas

Uutiset  04.12.2017

Uusi palkintogaala Mesoaja kokoaa yhteen messu- ja tapahtumaosaamisen ammattilaiset sekä alan vaikuttajat. Gaalassa palkitaan messu- ja tapahtumaosaajia 11 eri kategoriassa. Palkittavat ovat sellaisia asiakasyritysten edustajia, jotka ovat tehneet rohkeita päätöksiä messuosallistumiseensa liittyen, ottaneet käyttöön uusia ratkaisuja ja vaikuttaneet positiivisesti messumedian kehittymiseen.

Konepaja-messut on edennyt finaaliin ja on ehdolla Vuoden Messut -kategoriassa. Konepaja-messuista ja niiden järjestämisestä kerrotaan näin:

Tampereen Messut järjesti Konepaja-messut ensimmäistä kertaa. Messuja järjestävään ydintiimiin kuului 14 henkeä. Kantava ajatus oli rakentaa messut tarkasti rajattua kohderyhmää ajatellen. Suomessa ei ole puhtaasti konepajateollisuuteen keskittyviä messuja, jotka kokoaisivat toimialan laajasti yhteen. Konepaja-messut haluttiin rakentaa siten, että keskityttiin täysin koneisiin, laitteisiin, raaka-aineisiin sekä niihin liittyviin palveluihin. Taustalla oli myös tavoite linkittää Konepaja-messut alihankintamessuihin: alihankintamessujen näytteilleasettajat ovat Konepaja-messujen kohderyhmää messuvieraina.

Konepaja-messuista haluttiin rakentaa elämyksellinen tapahtuma. Koneiden näkeminen livenä oli lähtökohtana elämyksellisyyden rakentamisessa. Logistisista haasteista selvittiin muun muassa oman logistiikkatoimijan hankkimisella. Logistiikkatoimija huolehti työkoneiden aiheuttamista logistisista haasteista. Messuille saatiin muutama sata työkonetta, joka vastasi tavoitteeseen. Kävijätavoitteeksi asetettu 6000 kävijää ylitettiin huimasti 8300 kävijän kokonaismäärällä.

Palkintogaala järjestetään ja voittajat julkistetaan 25.1.2018 Messukeskuksessa. Voittajat valitsee arvovaltainen raati, joka koostuu media-alan vaikuttajista ja asiantuntijoista.

Lue lisää Mesoajasta ja muista ehdokkaista. 

Ps. Konepajan koneistoa huolletaan ja viritetään paraikaa uuteen huippuunsa, ja koneet polkaistaan taas käyntiin maaliskuussa. Nähdään Mansessa!