Konepaja-messut

Keskiössä 3D

Uutiset  04.03.2016

Metallien 3D-tulostus oli yksi Alihankinta 2015 -messujen ykköspuheenaiheista ja keskustelua päästään nyt jatkamaan upouudessa ja lähes loppuunmyydyssä Konepaja ja Nordic Welding Expo -tapahtumassa.

3D-tulostaminen mahdollistaa äärimmäisen suorituskykyisten, kevyiden, lujien, kompaktien ja monipuolisten tuotteiden sarjavalmistuksen ilman muotorajoitteita. Tämä soveltuu erityisesti konepajateollisuuden muottiin ja voi olla jatkossakin yksi suomalaisen teollisuuden kovista kilpailuvalteista ja -eduista.

Konepaja-messuilla 3D-tulostamiselle on varattu oma teema-alueensa, jossa järjestetään päivittäin tietoiskuja mm. muovikomponenttien tuotantosovelluksista sekä metallien 3D-tulostuksen vaikutuksesta asiakasarvoon ja valimoteollisuuteen.

– Useissa tapauksissa osia, joiden valmistaminen perinteisin menetelmin pienissä sarjoissa on taloudellisesti kannattamatonta, voidaan 3D-tulostuksen avulla valmistaa tehokkaasti. Kuvittele tulevaisuus, jossa voimme tulostaa visioidun osan valmiiseen tuotteeseen ilman muotteja, ilman prototyyppejä, haluamastamme materiaalista, visioi 3D-tulostuksen mahdollisuuksista professori Jyrki Vuorinen TTY:n materiaaliopin laitokselta Alihankinta-kolumnissa.