Konepaja-messut

Idealla menestykseen – ohutlevytuotekilpailun parhaimmisto esillä

Uutiset  07.12.2015

 

Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailun parhaimmisto esitellään messuilla. Kilpailun pääpalkinnon lahjoittaa Tampereen Messut Oy ja sen suuruus on 5000 euroa.

Kuka tahansa on voinut osallistua Plootu Fennica -kilpailuun ohutlevystä tehdyllä tuotteella tai osalla. Tarjolla on rahapalkintoja, kunniamainintoja sekä näkyvyyttä ja julkisuutta niin messuilla kuin tiedotusvälineissäkin. Osalle aikaisempien vuosien voittajista Plootu Fennica -kilpailu on toiminut ponnahduslautana ja menestystarinana omalla uralla. Julkisuuden ja työmahdollisuuksien lisäksi osa kilpailutöistä on löytänyt tiensä tuotantoon ja sieltä kuluttajien tietoisuuteen.

– Edellisen kilpailun palkitut työt ja yritykset noteerattiin kaikissa tärkeimmissä tekniikan alan lehdissä Suomessa, toteaa Plootu Fennica -tuomariston sihteeri, asiantuntija Arto Kivirinta.


Vuoden 2012 oppilassarjan voittajatyö, Korento-valaisin


Kolme sarjaa, palkintoja ja näkyvyyttä

Kilpailu on jaettu kolmeen tasavertaiseen sarjaan, jotka ovat teollisuus, muotoilu ja oppilaitokset ja jokaisen sarjan voittaja palkitaan rahapalkinnolla. Plootu Fennica -kilpailutöiden tärkeimpinä arvosteluperusteina ovat mm. innovatiivisuus, rakenne, valmistustekniikka ja muotoilu. Messuosasto on osallistujille kuluton, ammattilaisten suunnittelema ja ainoastaan kilpailussa menestyneiden käytössä.