Konepaja-messut

Hyödynnä vientikysyntä investoimalla tuotantokoneistoon

Uutiset  24.08.2017

Teollisuudesta kantautuu nyt uutisia positiivisten tunnuslukujen siivittämänä. Vahva kasvu jatkuu teknisessä kaupassa, ja teollisuudella on kiire uusia tuotantokoneistoaan.

– Kysyntä maailmanmarkkinoilla on vahvaa, mutta huoli siitä, että teollisuuden tuotantokapasiteetti on lähes täyskäytössä on perusteltu. Lähes kymmenen vuoden poikkeuksellisen alhaiset investoinnit ovat supistaneet tuotantokapasiteettia noin 20 prosenttia, ja nyt teollisuudella alkaa olla kiire uusia tuotantokoneistoaan, jotta hyvä vientikysyntä saadaan hyödynnettyä. Uusia investointeja tarvitaan laajalla rintamalla ja pian, Teknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Markku Uitto sanoo.

Myynti jatkoi kasvuaan toisella vuosineljänneksellä

Teknisen Kaupan jäsenyritysten myynti jatkoi kasvuaan toisella vuosineljänneksellä. Kevään aikana kasvu kiihtyi teollisuuden tuotteiden ja palveluissa (+9 %). Ensimmäisellä vuosipuoliskolla alan myynti lisääntyi kahdeksan prosenttia. Myös raaka-aineiden myynti jatkoi selvässä nousussa. Toimialan myynti kohosi toisella neljänneksellä kahdeksan ja koko alkuvuoden aikana 12 prosenttia edellisestä vuodesta.

– Kuluvasta vuodesta tulee toinen perättäinen vahvan kasvun vuosi tekniseen kauppaan. Viime vuonna rakentaminen veti toimialaa ylös, tänä vuonna teollisuus on ottanut vetovastuun. Teknisen Kaupan suhdannebarometrin perusteella kasvu jatkuu hyvänä myös toisella vuosipuoliskolla, Uitto jatkaa.

Lähde: Teknisen Kaupan Liiton Markkinakatsaus Q2 2017.