Konepaja-messut

Innovatiivisimmat ratkaisut ja kehittyneimmät koneet Tampereella

Tiedote  27.10.2022

Metalliteollisuuden ammattimessut Konepaja, Pohjoismaiden suurin hitsausalan messutapahtuma Nordic Welding Expo sekä 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien 3D & New Materials -messut järjestetään 29. marraskuuta − 1. joulukuuta 2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Maksuton rekisteröityminen tapahtumiin on avoinna. Samaan aikaan järjestetään keskiviikkona 30.11. ensimmäisen kerran yrityksille ja hallitusosaajille suunnattu Hallituspaikka-tapahtuma, teemanaan tulevaisuuden hallitustyöskentely.

Metalliteollisuuden koneiden ja laitteiden ykköstapahtuma Konepaja sekä Pohjoismaiden suurin hitsauksen, liittämisen ja leikkaamisen messutapahtuma Nordic Welding Expo tuovat vankan asiantuntijuuden voimalla esiin modernin pajan hengen. Uusimmat laitteet, tehokkaimmat koneet ja kehittyneimmät teknologiat ovat peräti neljän vuoden tauon jälkeen jälleen osaajiensa hyppysissä yhdessä merkityksellisten kohtaamisten kera. 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien ammattitapahtuma 3D & New Materials kattaa teollisuuden innovaatiot ja alan ajankohtaisimmat asiat suunnittelusta valmistuspalveluihin, laitemyyjistä teknologiaan, tutkimukseen ja koulutukseen sekä tulevaisuuden materiaalit.
− Konepaja ja Nordic Welding Expo tarjoavat mahdollisuuden kokea koneet, laitteet ja työkalut sekä niihin liittyvät palvelut aidosti esillä. Messut ovat merkittävä tilaisuus paitsi ihmisten kohdata toisiaan, myös nähdä uusin koneisto, robotiikka ja laserit todellisessa toiminnassa. 3D-tuotanto puolestaan on jo saanut vahvan jalansijan ja alkanut vakiinnuttamaan paikkaansa perinteisempien tuotantomuotojen rinnalla. Tapahtumassa koetaan monipuolisesti, miten on jo opittu hyödyntämään tuotantotavan loistavia ominaisuuksia sekä mihin kaikkeen 3D-tulostaminen taipuu, myös erilaisilla älykkäästi hyödynnetyillä materiaalivalinnoilla, kertoo messukolmikon projektipäällikkö Sami Siurola Tampereen Messut -konsernista.

Kehittyneimmät koneet, moderni konepaja ja rohkeat investoinnit

Konepajan ja Nordic Welding Expon tämän vuoden teemoina ovat kehittyneimmät koneet, moderni konepaja ja rohkeat investoinnit. Tapahtumakaksikko avaa näkymän uuden ajan vastuulliseen, valoisaan ja moderniin teollisuuteen, jossa ihminen voi hyvin. Kehittyneimpien koneiden lisäksi paneudutaan ajankohtaisimpiin rahoitusratkaisuihin sekä kestävään sijoittamiseen. Uudessa 3D & New Materials tapahtumassa tulostamisen kokonaisuus on kattavasti esillä kehityksestä lopputuotteeseen, esitellen myös alan uusimmat materiaaliratkaisut valmistavaan teollisuuteen. Konepaja, Nordic Welding Expo ja 3D & New Materials -tapahtumakokonaisuus on ainutlaatuinen kohtaamispaikka alan ammattilaisille, tulevaisuuden osaajille sekä kiinnostavimmille yrityksille. Upeiden näytteilleasettajien lisäksi luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja, esityksiä ja näytöksiä, seminaareja sekä työpajoja. Tutustu messujen päivittyvään ohjelmaan: konepajamessut.fi/fi/kavijalle/#tab-program ja 3dnewmaterials.fi/fi/kavijalle/#tab-program.

Konepajan yhteistyökumppaneina toimivat Teknologiateollisuus ry ja Teknisen Kaupan Liitto ry sekä Nordic Welding Expon Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys. 3D & New Materials – tapahtuman kumppaneita ovat 3DStep Oy, EOS Finland Oy, Etteplan Oyj, PLM Group Finland Oy ja Koneteknologiakeskus Turku Oy.

Tulevaisuuden hallitustyöskentely

Uusi Hallituspaikka-tapahtuma järjestetään keskiviikkona 30. marraskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen D-hallissa. Maksullinen tapahtuma on suunnattu yrityksille ja hallitusosaajille ja sen teemana on tänä vuonna tulevaisuuden hallitustyöskentely.
– Vauhdilla muuttuva ja vaikeasti ennakoitava maailma edellyttää asioiden tarkastelua uusin silmin myös hallitustyöskentelyssä, minkä vuoksi tapahtuman teema tulevaisuuden hallitustyöskentely on osoittautunut varsin osuvaksi. Luvassa on antoisa kokonaisuus puheenvuoroja, asiantuntijuuden jakamista sekä verkostoitumista. Hallituspaikasta on tarkoitus tehdä vuosittainen kohtaamispaikka hallitusammattilaisille, hallitustyöskentelystä kiinnostuneille ja hallitusosaamisen vahvistamista kaipaaville yrityksille, sanoo tapahtumasta vastaava PR- ja kumppanuusjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messut -konsernista.

Tutustu Hallituspaikka 2022 -tapahtuman ohjelmaan hallituspaikka.fi/ohjelma/.

LISÄTIEDOT: konepajamessut.fi, nordicweldingexpo.fi, 3dnewmaterials.fi, hallituspaikka.fi
#Konepaja #NordicWeldingExpo #3DNewMaterials #Hallituspaikka #tulevaisuudenhallitustyöskentely
Tampereen Messut -konserni, tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Sami Siurola, projektipäällikkö, Konepaja, Nordic Welding Expo ja 3D & New Materials, +358 40 734 3589
Tanja Järvensivu, PR- ja kumppanuusjohtaja, Hallituspaikka-projektipäällikkö, +358 50 536 8133
Sirkka Laine, viestinnän asiantuntija, +358 40 612 9081